Kantamisen kausi: Aika raskaudesta sylihoitoon
Malla Rautaparta

"Rintamaidon koostumuksen perusteella ihmisen onkin katsottu kuuluvan kantajiin erotukseksi niin kutsutuista pesänrakentajista."

Kirja ilmestynyt 2003, Tammi
147 sivua, koko 151 x 216 mm, mustavalkokuvitus, 119 valokuvaa
ja lisäksi piirroksia, sidottu
ISBN 951-31-2965-9

Malla Rautaparta on lasten neurologiaan erikoistunut fysioterapeutti, jooga-ohjaaja ja kulttuuriantropologi (FM). Hän on ohjannut joogaryhmiä vuodesta 1978, erityisesti raskaana oleville suunnattuja 15 vuoden ajan. Kirjan havainnollisen kuvituksen on tehnyt Jukka Pylväs.

Kustantajan kirja-esittely

Tämä teos on opaskirja siihen jännittävään ajanjaksoon, jolloin nainen kantaa lasta - ensin kohdussaan ja sitten sylissään. Kirjassa käydään läpi raskaus, synnytys ja pikkulapsen varhaishoiva. Kantava ajatus on äidin ja lapsen fyysinen ja henkinen läheisyys, johon mukautuminen tukee sekä äidin että koko perheen hyvinvointia ja helpottaa arkielämää.

Kantamisen kausi sisältää harjoituksia, joilla tuleva äiti voi helpottaa raskausajan vaivoja, valmistautua synnytykseen ja edistää siitä palautumista. Siinä selostetaan hengitystekniikat, joilla kohentaa oloa yleensä ja erityisesti synnytyksen aikana. Kirjassa käydään läpi synnytysasentoja, kivunlievitystä ja kerrotaan tukihenkilön tehtävistä. Lopuksi käsitellään kantamismenetelmiä kantoliinasta rinkkaan sekä järjestelyjä, jotka mahdollistavat lapsen lähellä pitämisen myös öisin.

Kantamisen kausi luo silmäyksen perinteisiin ja nykyaikaisiin käsityksiin raskaudesta, synnytyksestä ja äitiydestä. Kirja on viisas ja käytännönläheinen opas suuren muutoksen aikaan.

 

Lukeeko Riitta Pessi tämänkin kirjan? Emme tiedä vielä :)...