Miracle Blanket® - kapalovaate
tässä erikoispeitossa kymmenet tuhannet vauvat nukkuvat hyvin

Kapaloinnista ratkaisu teidänkin levottomiin öihinne?

Nukkukaa levollisesti ja hyvin.

Babyidea on vuosien varrella tuonut Suomen markkinoille monta tuotetta, joista on vähitellen tullut monien vauvaperheiden perusjuttuja. Näihin kuuluvat esim. trikoiset kantoliinat, kantovaatteet ja vauvojen riippumatot.

Uniongelmat ovat yllättävän yleisiä ja kun tarpeeksi väsyttää niiden ratkaisemiseksi ollaan valmiita kokeilemaan ihan mitä tahansa. Se ei ole tarpeen. Vauvanhoidon maailmassa perinteiset tuhansia vuosia käytössä olleet keinot ovat yleensä varsin toimivia. Ne vaan tuppaavat välillä jäämään unholaan. Näin on käynyt myös kapaloinnille. Harmi, sillä kapaloidut vauvat nukkuvat useimmiten todella hyvin.

Tutkimusseloste kapaloinnista: Swaddled Infants Sleep Better, Safer
Kapaloinnissa sinänsä ei siis ole mitään uutta. Patentoitu Miracle Blanket tekee kapaloinnista kuitenkin helpon homman ja onnistunut sekä kasassa pysyvä kapalo syntyy nopeasti ja varmasti. Miracle Blanket kapalovaate on kolmen lapsen isän suunnittelema ja siitä ovat monet löytäneet avun myös imetysongelmiin ja koliikkiin. Miracle Blanket -kapalolla on kymmeniä tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä ympäri maailman, se on monesti palkittu loistavana vauvanhoitotuotteena ja sitä suosittelevat myös vauvanhoidon ammattilaiset.
Kapalointi näyttää niin hurjalta paketoinnilta. Voiko se todellakin olla vauvan kehitykselle hyväksi?

Hyvä kysymys, joka samalla vastaa siihen miksi kapaloinnista on niin monissa länsimaisissa kulttuureista luovuttu. Kohdussa vauvalla oli hyvä olla niukassa tilassa ja vähäisessä valossa ilman sen kummempia virikkeitä. Kun vauva saapuu maailmaan kaikki muuttuu. Maailma on täynnä valoa ja ääntä, vauvan refleksit liikuttavat välillä käsiä ja jalkoja voimakkaastikin, omat terävät kynnet raapivat kasvojen herkkää ihoa ja painavaa päätä niska ei jaksa vielä tukea. Kun on rauhoittumisen ja nukkumisen aika kapalointi tuo tuttua turvaa, on rakkauden osoitus pientä vauvaa kohtaan, kuten liinailukin on. Vauvan on hyvä olla ja levätä.

Miksi Miracle Blanket toimii niin hyvin?

Runsaan positiivisen asiakaspalautteen perusteella valmistajalle on muodostunut tästä kaksi pääasiallista näkemystä, vaikkakin syitä voi olla vielä monia muitakin. Tutkimusten mukaan rauhattomat vauvat rauhoittuvat klassisella kapaloinnilla ja hellävaraisella painon tunteella vatsallaan. Vanha irlantilainen keino on kietoa joustava kangaskappale vauvan vatsan ympärille, jotta tasainen ja sivusuuntainen paine saadaan aikaiseksi. Saksassa vauvojen villavaippahousuja, joissa on leveä vyötäröresori, käytetään samalla lailla ja heidän näkemyksensä mukaan vauvan sisäelimet toimivat silloin paremmin. Miracle Blanket yhdistää nämä kaksi: kapaloinnin ja hellän tasaisen paineen vauvan vatsan ympärillä ja yhdistelmä näyttää toimivan paremmin kuin kukaan alun perin edes osasi odottaa.

Miracle Blanket ei nyt näytä niin ihmeelliseltä, miksi se maksaa enemmän kuin jotkut tavalliset peitot?

Miracle Blanket on muotoonommeltu tuote ja suuritöinen, sillä siinä on mm. useita leikkauksia, jalkapussi ja kauttaaltaan kantatut reunat. Tavalliset flanellikapalot ovat neliskanttisia kangaspaloja, joissa on saumuroidut reunat.

 

Materiaali: 100% puuvillaneulos

Valitse vauvan perusväreistä mieluisin
roosa vauvansini sitruuna lumi/sitruuna lumi/vesi
(parempia kuvia tulossa...)
   
Miracle Blanket -kapalot on meidän toimestamme testattu tarkassa Suomen tullilaboratoriossa. Kapalot todettiin vauvoille hyvin soveltuviksi.
Käyttöohjeet
Levitä Miracle Blanket kapalovaate tasaiselle alustalle. Laske vauva jalkapussin kohdalle pienten ulokkeiden väliin, niin että vauvan olkapäiden korkein kohta jää hieman kapalon yläpuolelle.
Taita käsivarsien "läpät" sisäänpäin ja vie ne vauvan selän alle. Nosta vauvan peppua ja tarkista etteivät "läpät" jää mutkalle tai ruttuun.
Vie vauvan jalat jalkapussiin. Kun vauvasi on vielä hyvin pieni, saattaa olla etteivät jalat vielä edes yletä pussiin asti. Se ei haittaa.
Taita kapalon alaosaa ylöspäin, niin kauan kuin vauvasi jalat eivät vielä yletä pussiin tai sen pohjaan saakka. Näin vauvasi tuntee kapalon päädyn ja kapalointi onnistuu paremmin.
Vie kapalon oikea puoli vauvan vatsan yli ja vauvan oikean kyljen kohdalta hänen selkänsä taakse.
Vie lopuksi Miracle Blanket -kapalon vasen pitkä häntä vauvan vatsan yli ja hänen selkänsä taakse ja vielä uudestaan eteen jos kangasta riittää. Kapalon tulee olla napakka ja asettua hieman vauvan olkapäitten korkeimman kohdan alapuolelle.
Lisävinkkejä
  • jo vähän isompi vauva saattaa kaivata jaloilleen enemmän liikkumavaraa ja sitä jalkapussi tarjoaa
  • jotkut vauvat eivät ollenkaan halua jalkojaan kapalon sisään, mikä sekin onnistuu, jätät ne silloin yksinkertaisesti jalkapussin ulkopuolelle
  • jos makuuhuoneessa on kovin lämmin vauvan voi kapaloida pelkässä vaipassa ilman muuta vaatetusta
  • huolehdi siitä ettei kapalo kosketa vauvan poskia, sillä se voi helposti herättää hänet
  • mikäli vauvasi imee peukaloaan voit halutessasi jättää hänen toisen kätensä kapalon ulkopuolelle, mutta jos molemmat kädet ovat kapalon ulkopuolella se vähentää kapaloinnin etuja huomattavasti
  • n. 3-4 kk iässä vauva on useimmiten valmis vaihtamaan kapalon unipussiksi tai tavalliseksi peitoksi
Miracle Blanket on patenteilla suojattu tuote.