Kestovaippojen taitteluohjeita
Komeita taitteluohjeita löytyy monilta ulkomaisilta saiteilta. Harsot ja taittofroteet ovat kuitenkin yleensä pesun jälkeen vähän vänkkyröitä, joten täydellistä tulosta saa hakea. Huolimattomamminkin taiteltu vaippa toimii onneksi yleensä yhtä hyvin kuin viimeisen päälle viikattu yksilö.

Piirrokset oikeakätinen äiti on tehnyt hiirellä, jota on ohjannut vasemmalla kädellään (rasitusvamma oikeassa). Onnea ja rentoa otetta taitteluharjoituksiin! Lenya taittovaipat ja erikokoiset MaM sideharsot sopivat mainiosti harjoituskappaleiksi.

peruskolmio

Levitä taas vaippaneliö. Oikea alakulma ylös vasemmalle.. Vasen alakulma ylös oikealle. Näin vaippa on nelinkertainen.
vauvakolmio, origami
         

Vaippaneliö levitetään.

Alakulmat ylös.

Vedä oikeasta yläkulmasta. Ylösalaisin. Taita suorakulma pötköksi.

perusleija

Vaippaneliö sopivasti vinoon. Taita vasen ja oikea kulma sisäänpäin. Yläkulma alas. Alakulma ylös.
komfortleija
Neliö vinoon. Vasen ja oikea kulma taitetaan tuttuun tapaan sisäänpäin. Yläkulma taitetaan alas, kuten kirjekuoressa. Alaosan molemmat puolet taitetaan uudestaan sisäänpäin. Yläosa jätetään viuhkaksi. Alakulma taitetaan ylöspäin kaksi-neljä kertaa. Viuhkan molemmat puolet lopuksi vauvan vyötäröltä eteen.

viuhka

Levitä pöydälle. Taita kahtia oikealta vasemmalle. Taita vielä kolmeen osaan. Jätä ylhäältä auki viuhkaksi. Taita pitkulainen alaosa kahtia ylöspäin. Aseta vauva vaipalle, taita alaosa ylös, kulmat vauvan vyötäröltä eteen ja Näpsyllä kiinni.

Lisää Bettina Lindblomin kehittelemiä taitteluohjeita kätevästi yhdelle A4:lle tulostettuna ammattilaisen (Sanniminni Sakarin) piirtäminä. Nämä sopivat erityisesti suorakaiteenmuotoisille harsoille. Mukana mm. pienen ja ison harson yhteiskäyttö, origamin imukykyisempi variaatio ja vähän selkäystävällisempi origami. Vie vaikka neuvolaan, mummolaan ja kaverille, ja teippaa hoitopöydän yläpuolelle. HUOM! Kyseessä on ISO tiedosto, joten sen lataaminen kestää tovin laajakaistayhteydelläkin. Malttia!

Lisäykset ja ja kommentit tervetulleita sähköpostitse tai lomakkeella.