Lapsellesi oma lentävä matto

"Wird das Neugeborene auf den Rücken gelegt, spürt die weiche Wirbelsäule eine gerade Unterlage mit gewisser Härte. Der Säugling wird genötigt sich anzupassen und den Rücken zu strecken, obwohl die weichen Knorpeln dies noch gar nicht recht können und wollen! Das Liegen in einer Hängematte wäre die optimale Antwort auf den weichen Babyrücken."
--Köhler, R. 1995. Die Kunst des Bindens. Das Buch zum Tragetuch. Impressum.

Riippumatto on vauvalle ihanteellinen  nukkumapaikka
ensimmäisen puolen vuoden aikana. 

Vastasyntyneen vauvan selkäranka on vielä kehittymäton ja pyöreä kohdussa vietetyn ajan jälkeen. Selinmakuu sängyssä tai vaunuissa voi olla hyvin epämukavaa pienlle vauvalle, koska selkäranka joutuu suoristumaan. Vauvan selkä suoristuu ja aikuisille tyypillinen S-muoto alkaa olla valmis vasta lapsen ensimmäisen elinvuoden lopussa. Riippumatossa vauva voi nukkua hänelle luontaisessa asennossa.
Riippumatossa vauvaa ei tarvitse tukea kylkiasentoon tai pelätä että hän tukehtuu peittoon tai tyynyyn. (Unipussi on mainio vaate riippumatossa nukkuvalle vauvalle.) Sanotaan että riippumatossa nukkuminen myös vähentää koliikkivaivoja, ilma liikkuu paremmin vauvan vatsassa ja röyhtäiseminen on helppoa. Riippumatossa voi myös lempeästi keinuttaa vauvan uneen. Vauva on riippumatossa aina sopivassa asennossa. (Kuvassa Chico.)
Jos riippumatto on liian pitkä esim. pinnasänkyyn, voit kietoa riippumaton päät sängyn reunojen ympärille, jotta siitä tulee sopivan kokoinen. Käteviä ovat myös riippumatot, joiden mukana tulee jalusta tai joihin voi ostaa erillisen telineen. Katso että riippumatto on niin alhaalla että jo liikkumaan oppinut lapsi ei satuta itseään vaikka putoaisikin siitä. Joissakin matoissa on turvavyöt. Riippumatto on mitä mainioin "matkasänky", sopii pieneenkin autoon ja veneeseen.

Chico-mattojen mukana toimitetaan kätevä kanto- ja säilytyspussukka

Materiaali: 100% puuvilla, joissakin matoissa ihanat hapsut

Isommatkin lapset viihtyvät riippumatossa. Osta lapsellesi hänen oman kokoisensa riippumatto mökille, pihalle tai hänen omaan huoneeseensa, vaikka parven alle. Riippumatto on tervetullut lahja, lapset rakastavat riippumattoja. Lasten Amazonas Chico-riippumatot kestävät n. 80 kg painon.

Riippumatot ovat brasilialaisia, 100% puuvillaa ja käsin kudottuja, lapsityövoimaa ei ole käytetty. Valmistusta valvoo Pohjois-Brasialainen osavaltio Ceará. Useimmissa matoissa väriaineita ei ole lainkaan käytetty ja kankaat ovat valkaisemattomia. Trixi ja Chico -riippumattojen kangas riippuu vapaasti kiinnitysköysistä, eli ne eivät ole kiikkeriä tai pingotettuja kuten riippukeinut.
  Riippumaton voi kiinnittää mm. Easy+- koukuilla seiniin (esim. nurkkaan), parven alle, leikkikehään, pinnasänkyyn tai perinteisesti puitten väliin. Suositeltavaa on kiinnittää riippumatto matalalle ja laittaa patja alle. Vauvojen Trixi-riippumatot kestävät n. 20 kg painon ja sopivat käytettäviksi noin 6-12 kk ikään saakka, vauvan koosta riippuen. Mikäli vauvasi makaa joskus riippumaton alla ja leikkii hapsuilla, huolehdi siitä ettei hän innostu syömään niitä tai onnistu pujottamaan käsiään tai jalkojaan koristeverkon silmukkoihin..

Trixi vauvojen luonnonvalkoinen riippumatto. Koristereunukset ja pitkillä sivuilla koristeverkko ja hapsut. Paino n. 450 g, Makuuosan koko n. 100 x 80 cm. Kestää n. 20 kg painon. Toisinaan saatavaa myös hillityn raidallisena. Tiedustele.
Amazonas Chico lasten riippumatot, luonnonvalkoinen Natura ja monivärinen Fantasia (kts. yllä). Paino n. 900 g, Makuuosan koko n. 175 x 120 cm. Kokonaispituus n. 240 cm. Kestää n. 80 kg painon.
"What every child dreams of - his or her own hammock to swing in at home. Whether in the nursery, in the garden or on holiday, the Chico child hammock is the ideal refuge for all temporarily reticent children and tired warriors up to 6 years old. It also serves as a favourite play thing for the little one to swing in. Moreover, and good news for parents, the gentle rocking soothes somewhat over-excitable small souls. A happy side-effect is that swaying promotes the sense of balance, a reason why hammocks are commonly used in child therapy."
--Amazonas